D'Aura DAura FB Cover Photo Semua Produk 2022 scaled

MINYAK KELAPA DARA D’AURA NO.1 DI MALAYSIA

Telah membantu lebih 1,000,000 pengguna di Malaysia sejak 2012

KEAJAIBAN MINYAK KELAPA DARA

D'Aura 9781583335444

“Sekiranya ada minyak yang dapat digunakan setiap hari untuk dimakan yang membantu masalah jantung, kanser dan penyakit kritikal yang lain disamping membantu proses penghadaman dan sistem imunisasi adakah anda berminat ? Jika ya saya sarankan mengambil minyak kelapa”

Bruce Fife

Pengarah Coconut Research Center, Colorado USA

“Kenapalah saya tidak di ajar tentang VCO ni semasa Medical School dahulu.

Specialnya MCFA dalam VCO ni, masuk je dalam badan, bypass Hati dan terus keluar jadi tenaga.

Magik macam Minyak Kelapa Dara ni Tuhan yang bagi, dengan syarat minyak yang betul-betul pure dan di proses dengan teknik “Cold-Press”

Dr Nordin Darus

Kelulusan Dr Perubatan UM, Pakar Motivasi Kesihatan dan Kesejahteraan

NUTRIEN PENTING MINYAK KELAPA DARA

D'Aura 3972797

ASID LAURIK

Nutrien yang bersifat Anti-Microbial, Anti-Fungal dan Anti-Viral yang baik untuk meningkatkan Imun badan.

D'Aura 3339160

MEDIUM CHAIN FATTY ACID (MCFA)

MCFA adalah asid lemak yang sangat istimewa di mana ianya sangat mudah diuraikan menjadi tenaga tambahan.

D'Aura 66159 scaled

HIGH DENSITY LIPO-PROTEIN (HDL)

HDL merangsang penghasilan Nitric Oxide yang mencuci dinding saluran darah & mengelakkan masalah sakit jantung.

D'Aura 15293 scaled

ANTI-OKSIDA

Anti-Oksida menstabilkan sel kulit dan memelihara kelembapan dan tekstur kulit dari kesan Radikal Bebas dan masalah Dermatologi.

D’AURA ON INSTAGRAM @daura_hq

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

ARTIKEL & TIPS KESIHATAN

9 MANFAAT MINYAK KELAPA DARA (VCO) UNTUK IBU HAMIL

Bagi ibu hamil, mereka akan mengalami perubahan seperti tidur tidak lena, perubahan hormon, rambut gugur , sentiasa berasa lapar, ketidakcernaan, kulit kering dan sebagainya. Minyak kelapa dara (VCO) mempunyai 1001 khasiat yang memberi manfaat kepada semua orang,...

Bagaimana Insulin Membantu Kencing Manis

Diabetes atau kencing manis adalah satu daripada 10 penyakit yang membawa kematian di Malaysia.BAGAIMANA INSULIN BOLEH MEMBANTU MENURUNKAN GULAInsulin merupakan hormon yang dihasilkan oleh Pankreas bagi membantu untuk mengawal paras gula dalam badan. Insulin akan...

“AKU PESAKIT KRONIK” KISAH BENAR DARI “KENCING MANIS SURVIVOR”

Kisah ini dipetik dan disunting dari blog asal - dr-sabirinjaafar.blogspot.comSemua manusia mengalami rasa sihat dan sakit. Tidak ada orang yang sihat sepanjang masa. Ramai orang takut jumpa doktor. Ramai yang menyembunyikan penyakit yang dihidapi. Bagi  aku biarlah...

7 CARA MERAWAT “MORNING SICKNESS”

Morning sickness merupakan salah satu tanda yang mommies mengandung.  Biasanya morning sickness ini terjadi pada Trimester Pertama dan bagi sesetengah wanita, ia mungkin berlarutan sehingga trimester ke Tiga. Mommies akan berasa mual dan nak muntah. Walaupun dia...

PERKEMBANGAN BAYI: TRIMESTER PERTAMA DARI MINGGU KE-7 SEHINGGA MINGGU KE-12

Perkembangan Bayi: Ketika Trimester Pertama Minggu - Minggu. Tahukah mommies, perkembangan janin ketika Trimester Pertama berlaku dengan sangat cepat. Dalam 7 minggu yang pertama, perkembangan kandungan mommies dipanggil embrio dan bermula dari minggu ke 8, kandungan...

TIPS MENERAN NAK MUDAH BERSALIN DAN ELAKKAN KOYAK

"Ehh betul ke ada cara nak mudah bersalin dan elakkan koyak ni?" Jahitan bersalin atau secara medikalnya digelar episiotomi adalah potongan yang dibuat pada perineum (antara jalan lahir bayi dan anus). Potongan ini dilakukan bagi membantu melebarkan laluan kelahiran...

9 TANDA-TANDA NAK BERSALIN

Fuhh rasa berdebar je kan jantung ni saat saat kandungan dah mencecah 9 bulan keatas. Rasa tak sabar sangat nak tunggu ketibaan si comel kan. Antara 9 tanda-tanda nak bersalin yang mommies mungkin hadapi adalah seperti berikut:Pasti new mommies tertanya-tanya kan,...

MASALAH KENCING MANIS DAN CARA MENGAWALNYA

Masalah kencing manis dan cara mengawalnya. Insulin membolehkan tisu-tisu menggunakan glukos dan membantu mengawal paras glukos ke paras normal.

MINYAK KELAPA DARA MEMBANTU MENGURANGKAN EKZEMA

MINYAK KELAPA DARAMinyak kelapa dara terkenal dengan aroma dan rasa yang enak, selain tinggi antioksidan, asid lemak yang sihat, dan sumber vitamin dan mineral. Penggunaannya adalah sangat bermanfaat untuk kesihatan dan kecantikan. Minyak Kelapa Dara di D'Aura...