fbpx

KINI BOLEH COD SELURUH SEMENANJUNG

 

Buat mereka yang tiada online banking dan susah nak keluar ke bank untuk bank in,

KINI ANDA BOLEH COD JUGA!

Di bahagian pembayaran, anda hanya perlu memilih “Cash on Delivery” dan bayar pada posmen nanti bila barang sampai.

Cas COD cuma serendah RM10 sahaja!

MINYAK KELAPA DARA SOFTGEL

Suplimen Kesihatan Minyak Kelapa Dara yang diakui sedunia kini di datangkan dalam bentuk Kapsul Softgel

MINYAK KELAPA DARA D’AURA NO.1 DI MALAYSIA

Telah membantu lebih 1,000,000 pengguna di Malaysia sejak 2012

KEAJAIBAN MINYAK KELAPA DARA

D'Aura 9781583335444

“Sekiranya ada minyak yang dapat digunakan setiap hari untuk dimakan yang membantu masalah jantung, kanser dan penyakit kritikal yang lain disamping membantu proses penghadaman dan sistem imunisasi adakah anda berminat ? Jika ya saya sarankan mengambil minyak kelapa”

Bruce Fife

Pengarah Coconut Research Center, Colorado USA

“Kenapalah saya tidak di ajar tentang VCO ni semasa Medical School dahulu.

Specialnya MCFA dalam VCO ni, masuk je dalam badan, bypass Hati dan terus keluar jadi tenaga.

Magik macam Minyak Kelapa Dara ni Tuhan yang bagi, dengan syarat minyak yang betul-betul pure dan di proses dengan teknik “Cold-Press”

Dr Nordin Darus

Kelulusan Dr Perubatan UM, Pakar Motivasi Kesihatan dan Kesejahteraan

NUTRIEN PENTING MINYAK KELAPA DARA

D'Aura 3972797

ASID LAURIK

Nutrien yang bersifat Anti-Microbial, Anti-Fungal dan Anti-Viral yang baik untuk meningkatkan Imun badan.

D'Aura 3339160

MEDIUM CHAIN FATTY ACID (MCFA)

MCFA adalah asid lemak yang sangat istimewa di mana ianya sangat mudah diuraikan menjadi tenaga tambahan.

D'Aura 66159 scaled

HIGH DENSITY LIPO-PROTEIN (HDL)

HDL merangsang penghasilan Nitric Oxide yang mencuci dinding saluran darah & mengelakkan masalah sakit jantung.

D'Aura 15293 scaled

ANTI-OKSIDA

Anti-Oksida menstabilkan sel kulit dan memelihara kelembapan dan tekstur kulit dari kesan Radikal Bebas dan masalah Dermatologi.

ARTIKEL & TIPS KESIHATAN

4 SEBAB MINYAK KELAPA DARA BAIK UNTUK LELAKI

1. MENJAGA KESIHATAN JANTUNG VCO mengandung Lemak Tepu Semulajadi yang meningkat tahap HDL (High-destiy Lipoproteins) yang mempunyai kesan yang sangat positif kepada penjagaan jantung dan mengurangkan risiko pemasalahan koronari. 2. MENINGKATKAN TAHAP TESTOSTERON...

PERKEMBANGAN BAYI: TRIMESTER PERTAMA DARI MINGGU KE-7 SEHINGGA MINGGU KE-12

Perkembangan Bayi: Ketika Trimester Pertama Minggu - Minggu. Tahukah mommies, perkembangan janin ketika Trimester Pertama berlaku dengan sangat cepat. Dalam 7 minggu yang pertama, perkembangan kandungan mommies dipanggil embrio dan bermula dari minggu ke 8, kandungan...

HINDARI COVID-19: LANGKAH PENCEGAHAN

Mengikut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Coronavirus (CoV) adalah famili virus yang menyebabkan pelbagai penyakit dari selesema hingga ke penyakit lebih teruk seperti MERS-CoV dan SARS-CoV. Novel Coronavirus (COVID-19) pula adalah merujuk kepada spesis baru yang...

9 TANDA-TANDA NAK BERSALIN

Fuhh rasa berdebar je kan jantung ni saat saat kandungan dah mencecah 9 bulan keatas. Rasa tak sabar sangat nak tunggu ketibaan si comel kan. Antara 9 tanda-tanda nak bersalin yang mommies mungkin hadapi adalah seperti berikut:Pasti new mommies tertanya-tanya kan,...

9 MANFAAT MINYAK KELAPA DARA (VCO) UNTUK IBU HAMIL

Bagi ibu hamil, mereka akan mengalami perubahan seperti tidur tidak lena, perubahan hormon, rambut gugur , sentiasa berasa lapar, ketidakcernaan, kulit kering dan sebagainya. Minyak kelapa dara (VCO) mempunyai 1001 khasiat yang memberi manfaat kepada semua orang,...

7 CARA MERAWAT “MORNING SICKNESS”

Morning sickness merupakan salah satu tanda yang mommies mengandung.  Biasanya morning sickness ini terjadi pada Trimester Pertama dan bagi sesetengah wanita, ia mungkin berlarutan sehingga trimester ke Tiga. Mommies akan berasa mual dan nak muntah. Walaupun dia...

7 SIMPTOM MENGANDUNG PALING TERANG DAN JELAS

Simptom-simptom mengandung berbeza mengikut individu, tempoh dan kekerapan. Bagi sesetengah wanita, tanda-tanda mengandung itu boleh dirasai seawal minggu pertama. Bagi wanita yang baru pertama kali hamil mungkin mommies tidak akan perasan. Bagi memastikan yang...

9 AKIBAT KENCING MANIS KEPADA IBU HAMIL 

Kencing manis atau dikenali Gestational Diabetes Mellitus (GDM) amat bahaya untuk ibu hamil kerana GDM boleh membawa risiko yang serius kepada mommies dan juga kandungan mommies. GDM ibu hamil ialah apabila wanita mengandung tersebut mempunyai paras glukosa darah yang...

5 MAKANAN TAMBAH SUSU

“Cukup ke susu saya ni? Berkualiti ke susu saya utk anak?” Sebaik sahaja bersalin,  mommies sudah mulakan tugasan memberi susu badan kepada si comel. Sudah semestinya, setiap mommies ingin memberikan susu badan yg terbaik untuk si comel. Salah satu cara bagi...