D'Aura Berpantang Pulihkan Kerosakan scaled

BERPANTANG BERSAMA D’AURA

Amalan-amalan berpantang adalah satu proses menyeluruh, bertujuan untuk memeliharakan kesihatan dan kewanitaan perempuan. 

Kepercayaan berpantang berpaksikan kepada penyembuhan rahim yang dikatakan merupakan pendorong hidup wanita yang menentukan kesihatan diri mereka secara keseluruhannya. Rahim yang sihat menghasilkan ibu yang kelihatan berseri dan menarik pada pandangan.

AKIBAT TIDAK BERPANTANG SELEPAS BERSALIN

D'Aura kemurungan 1

KEMURUNGAN KRONIK

Wanita yang mengalami kemurungan mula mendiamkan diri, lebih banyak termenung, mudah menangis hingga kadangkala bercakap seorang diri. Ia berlaku disebabkan perubahan hormon, masalah psikologi selepas bersalin dan pelbagai faktor lain yang mengundang tekanan hebat.

D'Aura Badan Masuk Angin

BADAN MASUK ANGIN

Wanita yang mengalami kemurungan mula mendiamkan diri, lebih banyak termenung, mudah menangis hingga kadangkala bercakap seorang diri. Ia berlaku disebabkan perubahan hormon, masalah psikologi selepas bersalin dan pelbagai faktor lain yang mengundang tekanan hebat.

D'Aura Tumpah Darah

MASALAH SAKIT BENTAN

Ibu akan berasa sakit badan, sakit urat, dan pinggang dan sakit di kawasan peranakan yang boleh menyebabkan tumpah darah. Ia boleh mengambil masa seminggu atau berbulan untuk sembuh.

D'Aura Badan Senang Gemuk

BADAN MUDAH GEMUK

Mengekalkan kecantikan wajah dan tubuh selepas melalui proses kehamilan dengan faktor usia yang semakin meningkat bukan satu perkara mudah dan ia antara cabaran terbesar bagi setiap wanita terutama sekali dengan perubahan hormon.

D'Aura Bentan 1

PUCAT DAN MUDAH LESU

Punca utama wanita mengalami anemia selepas melahirkan anak ialah kekurangan zat besi dalam darah. Anda mula berasa lebih letih dan mungkin mengalami sakit kepala. Muka bertambah pucat dan semakin mudah jatuh sakit.

D'Aura Mengurangkan Stretch Marks

STRECHMARK & PUTING MEREKAH

Penurunan berat yang terlalu drastik juga boleh menimbulkan parut stretch mark. Puting merekah dan melecet boleh terjadi disebabkan oleh pelekapan atau posisi bayi semasa menyusu yang tidak betul. Menyebabkan proses penyusuan menjadi sukar.

D'Aura 2 Puan Nuradillah scaled
D'Aura 3 Puan Faziyla 1 scaled

KENAPA BERPANTANG ITU PENTING?

D'Aura

MEMULIHKAN KESIHATAN DALAMAN

Pemilihan ramuan-ramuan semulajadi seperti daun citrus, tepung beras, halia, kunyit, buah pala dan minyak cengkih yang dijadikan tapel untuk memperkuatkan dan menganjalkan otot-otot perut untuk mengembalikan tahap kesihatan dalaman yang kendur dan lemah.

Manakala gabungan ekstrak kacip fatimah, epal, camellia dan kunyit akan memastikan kebersihan yang terpelihara pada bahagian intim dan mengurangkan risiko jangkitan bakteria terutama sekali ketika berpantang.

D'Aura

MENGEMBALIKAN KECANTIKAN LUARAN

Antara pemasalahan selepas bersalin ialah kulit menjadi kasar, bentuk badan akan berubah dan kesan regangan kulit adalah amat jelas. Oleh itu dengan mengunakan sabun herba pada permukaan kulit, kesan-kesan regangan akan hilang disamping kulit menjadi lembut dan licin.

Masalah keguguran rambut dan rambut kusam boleh diatasi dengan penyapuan Minyak Kelapa Dara setiap hari. Disamping itu pengunaan krim lembut dan alami puting akan memelihara puting untuk memudahkan proses penyusuan bayi.

D'Aura

MENGIMBANGKAN TAHAP EMOSI

Sebagai ibu yang baru bersalin, perasaan rimas dan tidak selesa memang tidak dapat dielakkan semasa tempoh berpantang. Oleh itu dengan adanya produk semburan menenangkan & menyegarkan, ibu-ibu akan rasa lebih tenang disamping mengembalikan kesegaran yang diinginkan.

Pengunaan Minyak urutan bayi juga akan memelihara kulitnya disamping bertindak sebagai aromaterapi.

D'Aura

KEKAL AWET MUDA

Berpantang dengan tertib dapat mengekalkan awet muda. Pinggang kekal ramping, perut kembali kempis, wajah tiada kedut dan badan kekal cergas di hari tua.

Berpantang juga dapat mengurangkan risiko sakit di hari tua, seperti sakit sendi, tapak kaki, lutut dan badan. Selain itu, tiada masalah angin dalam badan, rambut masih lebat dan tiada bahagian kulit yang menggeleber.

D'Aura 1000 IBU BERPANTANG 1

RM299.00

D'Aura Fungsi Set Berpantang 1 scaled
D'Aura usp set berpantang 2
D'Aura header perkongsian
D'Aura Perkongsian Testimoni 3
D'Aura PRODUK REVIEW