Kesihatan

Kesihatan

Di usia yang semakin meningkat, kita akan melalui pelbagai masalah yang berkaitan dengan penyakit-penyakit tertentu seperti diabetes, strok, alzheimer dan pelbagai lagi yang akan menganggu cara kita menjalankan kehidupan harian. Ini disebabkan dengan umur yang semakin meningkat, reproduksi sel-sel badan semakin lambat, proses penghadaman terganggu dan kadar metabolisma juga berkurangan.

Oleh itu amat disyorkan untuk mengambil Minyak Kelapa Dara D’Aura yang mengandungi pelbagai nutrien untuk mengimbang dan seterusnya mengatasi masalah-masalah tersebut.

FAEDAH MINYAK KELAPA D’AURA UNTUK MEMELIHARA KESIHATAN

1.Memperkuatkan Tulang-Tulang

Struktur ‘Medium Chain Fatty Acid (MCFA)’ pada minyak kelapa dara membantu penyerapan kalsium dan magnesium yang sangat diperlukan untuk memperkuatkan tulang dan mengatasi masalah ‘Osteoporosis’. Disamping itu Minyak Kelapa D’aura merupakan antioksidan yang melindungi tulang dari ‘Radical’ bebas yang merosakan tulang.

2.Mencegah Masalah Diabetes

Minyak Kelapa D’Aura juga membantu penyerapan glukos ke sel darah untuk penghasilan tenaga ke seluruh tubuh badan. Ini akan mengelakkan lebihan glukos disaluran darah yang menjadi penyumbang utama kepada penyakit diabetes.

3.Menghindar Penyakit Alzheimer

MCFA dihadam pada salur penghadaman dan dihantar terus ke hati untuk proses metabolisma tanpa memerlukan cecair penghadaman (Bile). Ini akan mengurangkan beban stres kepada organ hati.disamping meningkatkan pembakaran kalori. Proses ini dengan cepat menghasilkan ketones yang juga amat penting dalam memelihara fungsi otak dan mengelakkan dari penyakit Alzheimer.

4.Memelhara Jantung Yang Sihat

Menghasilkan ‘High Density Lipoprotein (HDL)’ yang merangsang penghasilan Nitric Oxide yang membersih dan menenangkan dinding arteri disamping membantu menghindari dari berlakunya darah beku (blood clot) dalam arteri yang menjadi penyumbang utama kepada masalah jantung..

5.Pembunuh Patogen Yang Berkesan

Kandungan asid laurik mengalakkan penghasilan monolaurin yang membantu pembunuhan patogen yang merbahaya seperti penyakit, virus dan juga fungi  

PEMILIHAN PRODUK-PRODUK D’AURA UNTUK MEMELIHARA KESIHATAN

Produk-Produk MINYAK KELAPA DARA D’AURA yang sesuai digunakan untuk memelihara kesihatan anda adalah:

  1. D’AURA VCO GOLD
  2. D’AURA LIQUID PREMIUM
  3. D’AURA SOFT GEL

NOTA:

  1. Bagi pengguna yang tidak mampu menelan minyak kelapa dalam bentuk cecair maka boleh digantikan dengan D’AURA SOFT GEL
  2. D’AURA LIQUID PREMIUM dan D’AURA VCO GOLD boleh diminum dan disapu kekulit
  3. Kaedah permakanan MINYAK KELAPA D’AURA ialah:
    • Untuk cecair, telan 2 sudu besar sebanyak 2 kali sehari selepas makan (Atau boleh dicampur kepada makanan atau minuman)
    • Untuk softgel, telan 2 softgel sebanyak 2 kali sehari sepelas makan

D'Aura Poster VCO Gold

KATA PAKAR

“Sekiranya ada minyak yang dapat digunakan setiap hari untuk dimakan yang membantu masalah jantung, kanser dan penyakit kritikal yang lain disamping membantu proses penghadaman dan sistem imunisasi adakah anda berminat ? Jika ya saya sarankan mengambil minyak kelapa”
D'Aura bruce
Dr. Bruce Fife
Certified Nutritionist and Doctor of Naturophatic MEDICINE, USA
“… Minyak kelapa dara bukanlah suatu yang baru, pengunaanya diguna pakai oleh pengamal perubatan Ayurvedic di Indian sejak 3 to 4 ribu tahun yang lalu. Ini disebabkan minyak kelapa dara adalah penawar untuk pelbagai penyakit”
D'Aura conrado
Dr Conrado S. Dayrit
Professor Emeritus of Pharmology, University Of Philiphines
“Minyak Kelapa Dara berdiri gagah sebagai minyak paling menyihatkan yang boleh digunakan. Ia mengandungi selautan khasiat kesihatan serta khazanah penyelidikan yang benar-benar berharga. Saya sesungguhnya sangat inginkan anda menjadikan Minyak Kelapa Dara sebagai sebahagian daripada pelan harian pemakanan anda.”
D'Aura atkinson
Dr. Mark Atkinson
Holistic Medical Physician MBBS Bsc (Hons) FRIPHH

TESTIMONI

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1GTH9ZsOvO8Q_RXWxZQekCw6Ff9Vwyoz1

D'Aura sihat1


D'Aura sihat2


PILIHAN PRODUK D’AURA