SUPERFOOD IBU HAMIL

D’Aura Minyak Kelapa Dara Gold diproses dengan Teknik Cold Press. Diekstrak mengikut piawaian antarabangsa demi menghasilkan Minyak Kelapa Dara yang berkualiti tinggi.

D'AURA MINYAK KELAPA DARA GOLD

VCO terbaik yang dihasilkan oleh D’Aura. Jaminan Wang Dikembalikan jika tidak berkesan!

11 MANFAAT MINYAK KELAPA DARA KEPADA IBU HAMIL

 

D'Aura hellodoktor
  • Kredit Artikel dari HelloDoktor.com
  • Fakta perubatan HelloDoktor disemak oleh Panel Perubatan yang berdaftar
MENGURANGKAN RISIKO KEMATIAN PERINATAL

Mengambil VCO pada Trimester Ketiga membantu mengurangkan risiko kematian Perinatal sehingga lebih 50%

MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH MORNING SICKNESS & ALAHAN

Asid Lauric di dalam VCO membantu menyeimbangkan Hormon yg menyebabkan Alahan. Ianya juga membantu melawan bakteria jahat di dalam usus dan menyihatkan usus anda.

MEMBANTU MENAIKKAN HB LOW

Kandungan Iron dan Copper di dalam VCO membantu membina lebih banyak Sel Darah Merah dan secara tak langsung membantu menaikkan HB.

MENGAWAL MASALAH KENCING MANIS

Ibu Hamil yang ada masalah Kencing Manis perlu mengawal kemasukan Gula dan Glukos dalam badan. Tanpa Glukos/Gula ibu hamil akan merasa cepat letih kerana Gula dalam darah tidak dapat bertukar kepada tenaga. Asid Lemak di dalam VCO membantu ibu hamil mendapat tenaga tanpa perlu bergantung pada gula. Secara tidak langsung Kadar Gula dalam darah dapat dikurangkan.

KEKAL BERTENAGA SEPANJANG HARI

Asid Lemak MCT (Medium-Chain Triglycerides) di dalam VCO sangat mudah ditukarkan kepada tenaga. Ambil 2 pada waktu pagi untuk kekal bertenaga sepanjang hari.

MENINGKATKAN SISTEM IMUN BAYI DALAM KANDUNGAN

Asid Lauric di dalam VCO yang bersifat Anti-Microbial membantu melindungi serta meningkatkan lagi Sistem Imun Bayi. Ibu Hamil yang mengambil 2-3 sudu sehari dapat membantu menyihatkan dan mengelakkan bayi mudah sakit.

TIADA LAGI MASALAH SEMBELIT

Ibu hamil mudah dapat masalah Sembelit lagi-lagi jika ada consume Ubat Klinik Iron/Zincofer. Asid Lauric membantu melawan bakteria di dalam Usus dan membantu menyihatkan sistem penghadaman.

MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN

Ibu hamil mudah mendapat masalah keputihan akibat dari perubahan Hormon. VCO yang bersifat Anti-Microbial dan Anti-Fungal membantu mengurangkan kesan Keputihan lebih-lebih lagi semasa pregnant.

SUMBER KHASIAT SUSU IBU

Tahukah anda, Susu Ibu paling kaya dengan Asid Lauric. Sumber kedua Asid Lauric yang terbaik adalah VCO. Mengambil VCO semasa mengandung membantu penghasilan susu ibu serta menambah lagi khasiat di dalam susu ibu.

MENGURANGKAN KESAN STRECHMARK

Ibu Hamil cuma perlu sapu di perut untuk membantu menganjalkan kulit dan mengurangkan kesan Strechmark

MUDAH BERSALIN DAN MENGURANGKAN RISIKO KOYAK

“Minyak Kelapa Dara sedikit sebanyak dapat membantu memudahkan dan melembutkan serviks semasa contraction. Ianya juga dapat mengurangkan risiko koyak jika digunakan sebagai perenial massage di hujung kehamilan” DR SITI ESAH BAHARI, KPJ SELANGOR

 

NUTRIEN PENTING MINYAK KELAPA DARA BUAT IBU HAMIL

D'Aura 3972797

ASID LAURIK

Nutrien yang bersifat Anti-Microbial, Anti-Fungal dan Anti-Viral yang baik untuk meningkatkan Sistem Imun Ibu dan juga bayi dalam kandungan. Asid Laurik juga membantu menyelesaikan masalah sembelit dan Keputihan.

D'Aura 3339160

MEDIUM CHAIN FATTY ACID (MCFA)

MCFA adalah asid lemak yang sangat istimewa di mana ianya sangat mudah diuraikan menjadi tenaga tambahan. Ibu hamil yg mengambil VCO akan merasa lebih bertenaga sepanjang hari.

D'Aura 66159 scaled

IRON & COPPER

VCO mengandungi Iron dan Copper yang membantu membina sel darah merah dan secara tak langsung membantu menaikkan HB Low.

D'Aura 15293 scaled

ANTI-OKSIDA

Anti-Oksida menstabilkan sel kulit dan memelihara kelembapan dan tekstur kulit dari kesan Radikal Bebas dan masalah Dermatologi.

D'Aura Kata pakar 1

BERITA BAIK, TEMPAH SEKARANG !

Pembelian di Laman Web hari ini dan jimat sehingga RM300 beserta Freegift yang pastinya sangat berguna untuk anda.

 

PROMOSI TAMAT DALAM MASA

D'Aura Table 1

FREEGIFT YANG ANDA BAKAL TERIMA JIKA BELI SEKARANG!

D'Aura Freegift 1

VCO GOLD

Pembelian 2 botol VCO Gold akan menerima botol ketiga secara percuma. 3 botol VCO Gold boleh digunakan untuk 60-75 hari penggunaan.

D'Aura Freegift

EBOOK PANDUAN IBU HAMIL

Pembelian Combo 2 botol VCO Gold akan menerima 1 set Ebook Panduan Ibu Hamil yang bernilai RM149.00. Sila klik Download Ebook di email yang diterima selepas Pembelian.

D'Aura 3 2

MOMMY BAGPACK

Pembelian 2 Botol VCO Gold akan menerima Mommy Bagpack Eksklusif bernilai RM49

D'Aura 4 2

PERCUMA PENGHANTARAN

Pembelian VCO Gold akan menikmati pengeposan percuma. Semenanjung Malaysia sahaja.

D'Aura Barang Sampai Baru Bayar scaled
KINI D’AURA TELAH MENAMBAH PILIHAN “CASH ON DELIVERY” SEMASA PEMBAYARAN DI LAMAN WEB. 
BUAT MEREKA YANG TIADA ONLINE BANKING, ANDA HANYA PERLU MEMILIH “COD” DI BAHAGIAN PEMBAYARAN DAN KLIK “PLACE ORDER”.
PARCEL AKAN DIHANTAR PADA ANDA DALAM MASA 1-3 HARI BEKERJA DAN ANDA HANYA PERLU BUAT BAYARAN KEPADA POSMEN APABILA TERIMA PARCEL NANTI. CAS COD KE SELURUH SEMENANJUNG CUMA PERLU TAMBAH RM10 SAHAJA.

SOALAN YANG BIASA DITANYA (FAQ)

SOALAN UMUM

TAK HAMIL JUGA BOLEH AMALKAN?

Ya kami sedia maklum bahawa di Malaysa, lazimnya Ibu Hamil sahaja ambil VCO. Namun hakikatnya khasiat VCO boleh dinikmati oleh semua golongan.

ADA DIABETIS BOLEH AMALKAN?

Pesakit Diabetis perlu menjaga makan dan sebolehnya perlu elakkan untuk ambil gula dan karbohidrat. Berita baiknya, VCO tiada kandungan gula dan karbohidrat namun dapat menghasilkan tenaga untuk anda. Jadi tak perlu lagi ambil gula dan karbohidrat untuk dapatkan tenaga.

SEBOTOL VCO GOLD TAHAN BERAPA LAMA?

Sebotol VCO Gold mengandungi 250ml Minyak Kelapa Dara. Anda disarankan untuk ambil 1 atau 2 sudu sekali makan. Ambil pagi dan malam. Dengan pengambilan 2 sudu sehari, sebotol boleh guna untuk 25 hari.

APA LAGI KANDUNGAN VCO Gold

VCO Gold mengandungi 100% Virgin Coconut (Cocos Nucifera) Fructus Oil. Tiada kandungan lain ditambah bagi memelihara kualiti dan khasiat VCO itu sendiri. 

Dan lapisan Softgel pula terdiri daripada sedikit glukos.

CARA PENYIMPANAN?

Minyak Kelapa Dara terdiri daripada kandungan lemak baik yang tinggi. Dinasihatkan VCO di simpan di suhu bilik sahaja. Penyimpanan di dalam Peti Ais atau Bilik yang sejuk akan menyebabkan VCO mengeras.

ADA SIJIL KKM DAN SIJIL HALAL?

Ya VCO D’Aura diiktiraf oleh KKM. No sijil – MAL 16100037TC.

Malah VCO D’Aura diiktiraf Halal oleh JAKIM Malaysia. 

STATUS KILANG YANG MENGHASILKAN PRODUK D'AURA?

Kilang telah memenuhi kriteria Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan/ Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (BPFK/BPKD) untuk Amalan Pengilangan Baik (GMP).

KEHAMILAN

BILA BOLEH AMALKAN?

Ramai orang salah faham dan menyangka hanya 7 bulan ke atas boleh amalkan. Sebenarnya anda boleh amalkan dari awal kehamilan juga.

BAGAIMANA RASA VCO GOLD?

Rata-rata pengguna menggemari rasa VCO Gold. Rasa dan bau seperti gula-gula kelapa. Texture pun ringan sahaja macam air. Senang untuk ditelan.

Andai kata anda ada masalah untuk telan VCO Gold, anda cuma boleh campurkan ke air suam, susu, milo, jus buah-buahan malahan air kopi. Khasiat VCO Gold tidak terjejas juga.

 

APA NASIHAT DOKTOR PAKAR SAKIT PUAN?

klik Play Video di bawah untuk mendengar “Apa kata Doktor Pakar Sakit Puan” tentang kebaikan Minyak Kelapa Dara kepada ibu hamil.

BAGAMANA JIKA ADA AMBIL UBAT KLINIK ATAU SUPLIMEN LAIN?

Ibu  hamil hanya perlu jarakkan 1 jam antara penambilan Ubat Klinik/Suplimen dengan VCO Softgel

BOLEH GUNA UNTUK URUTAN NAK ELAK KOYAK?

Ya boleh. Mommy cuma perlu ambil sedikit VCO Gold dan gunakan untuk urutan dan juga sapuan. Sapu di perut untuk kurangkan kesan Strechmark. Dan guna untuk Urutan Perenial di akhir kehamilan untuk mudahkan bersalin dan elakkan koyak.

BOLEH GUNA SEMASA BERPANTANG?

Sangat digalakkan. VCO Softgel membantu membekalkan tenaga buat mommy. Malah kandungan VCO membantu Bayi membina Sistem Imun yang baik. Secara tak langsung menyebabkan bayi kurang mendapat sakit.

HUBUNGI KAMI

Jika anda ada persoalan tentang Minyak Kelapa Dara atau memilih untuk membuat pembelian melalui Whatsapp, anda boleh whatsapp Konsultan Jualan kami di no 019 – 960 7206

Klik sini untuk whatsapp