Minyak kelapa dara baik untuk lelaki.

Lihat 4 Sebab kenapa lelaki perlu ambil minyak kelapa dara.

1. MENJAGA KESIHATAN JANTUNG

VCO mengandung Lemak Tepu Semulajadi yang meningkat tahap HDL (High-destiy Lipoproteins) yang mempunyai kesan yang sangat positif kepada penjagaan jantung dan mengurangkan risiko pemasalahan koronari.

2. MENINGKATKAN TAHAP TESTOSTERON

Testosteron merupakan hormon sex yang memainkan peranan yang penting pada tubuh badan. Tahap testosteron pada lelaki akan semakin berkurangan ketika usia mencecah 40an. MKD mempunyai ‘Medium-Chain-Triglycerides’ (MCTs) yang mempunyai tanda hormon yang sama pada testoteron yang dipanggil dihydrotestosteron. MKD boleh membantu meningkatkan tahan testoreon.

3. SUMBER TENAGA TAMBAHAN

VCO mengandungi lemak pemakanan yang dikategorikan sebagai ‘Medium-Chain-Triglycerides’ (MCTs) yang mana ianya akan terus ke organ hati apabila dimakan untuk menghasilkan Ketones yang merupakan sumber tenaga tambahan untuk kehidupan harian disamping menyihatkan juga minda anda.

4. MENGURANGKAN PERUT BUNCIT

Perut yang mempunyai ukurlilit 37inci ke 40inci dikategorikan sebagai ‘overweight’. Masalah buncit dengan lebihan lemak sebegini yang akan memberi impak yang negatif kepada kesihatan. VCO jika diamalkan sebagai diet harian, akan meningalkan kadar pembakaran kalori disebabkan kandungan MCT yang akan membantu mengurankan ukurlilit tersebut.

D'Aura Iklan SG website
D'Aura Shopee logo
D'Aura whatsapp button water heater city banner