MEMELIHARA KESIHATAN UNTUK HARI TUA

MENGGABUNGKAN KHASIAT VCO & MORINGA

D'Aura Untitled 900 ×

NUTRIEN UTAMA DI DALAM VCO 

Minyak Kelapa Dara atau lebih dikenali sebagai Virgin Coconut Oil (VCO) telah menjadi suplimen kesihatan utama di Asia Tenggara sejak berkurun lamanya. Fakta ini dikuatkan lagi dengan pelbagai kajian dan penemuan saintifik. VCO kaya dengan pelbagai Nutrien terutamanya Medium-Chain Trigeliceride yang sangat jarang dijumpai di dalam bahan makanan yang lain.

D'Aura 66159 scaled

High-Density Lipoprotein (HDL)

HDL juga dikenali sebagai Kolestrol Baik yang membantu membersihkan saluran darah dari Kolestrol Jahat (LDL). 

HDL sangat baik kepada mereka yang mempunyai masalah saluran darah dan kolestrol seperti masalah jantung dan stroke. 

D'Aura 3339160

Medium-Chain Trigeliceride (MCT)

Keistimewaan Minyak Kelapa Dara yang tiada dalam kebanyakan suplimen lain adalah MCT.

Molekul yang membina Minyak Kelapa Dara bersifat MCT di mana ianya sangat mudah diuraikan ke dalam bentuk tenaga berbanding Long-Chain Trigeliceride. 

Jika anda mengalamai masalah kurang bertenaga atau cepat letih, Minyak Kelapa Dara ada jawapan kepada masalah anda.

 

 

 

D'Aura 3972797

Asid Laurik

Asid Laurik adalah ejen Anti-Keradangan yang sangat baik dalam membantu melegakan pelbagai masalah keradangan.

Malah Asid Laurik yang terkenal dengan sifatnya yang Anti-Microbial, Anti-Fungal dan Anti-Viral sangat baik dalam membentuk imun badan seseorang.

 

D'Aura Wawa FB Ads

Anti-Oksidan

Sumber utama Anti-Oksida di dalam Minyak Kelapa Dara adalah dari Asid Phenolic.

Antara keistimewaan utama Asid Phonelic adalah sifat anti-oksidanya mencegah proses oksidasi Kolestrol Jahat dan seterusnya membantu mengelakkan pembentukan plak di dalam saluran darah yang menjadi punca utama masalah jantung.

 

 

VCO SANGAT BAIK KEPADA MEREKA YANG ADA MASALAH BERIKUT :-

MENGURANGKAN KESAKITAN SENDI DAN KEBAS-KEBAS

Asid Laurik di dalam VCO merupakan ejen Anti-Keradangan yang sangat baik. Pengambilan VCO yang konsisten dapat membantu mengurangkan dan melegakan masalah sakit sendi. 

KURANG BERTENAGA DAN CEPAT LETIH

Lebih 50% kandungan Minyak Kelapa Dara (VCO) terdiri daripada Asid Laurik yang bersifat Medium-Chain Trigeliceride di mana asid lemak ini sangat mudah ditukarkan kepada tenaga. Yang lebih menarik adalah ianya tidak memerlukan insulin untuk ditukarkan kepada tenaga. Ambil Minyak Kelapa Dara D’Aura semasa sarapan pagi dan kekal bertenaga sepanjang hari.

MEMBAIKI SISTEM PENGHADAMAN

Kandungan MCT seperti Asid Laurik juga bersifat Anti-Microbial. Ianya membantu mengatasi dan melawan masalah kuman jahat di dalam usus yang menjadi punca kepada masalah seperti sembelit serta buasir

MENCEGAH DAN MELAMBATKAN PROSES ALZHEIMER

Menariknya, VCO akan diproses di hati dan menghasilkan sejenis tenaga yang dipanggil “Keton”.  Keton merupakan makanan otak yang sangat baik yang dapat membantu mengaktifkan sel otak. Sel otak yang aktif akan mencegah malah melambatkan proses alzheimer yang menyebaban masalah lupa dan nyanyok.

MENGAWAL MASALAH DIABETIS

Kajian mendapati pengambilan Minyak Kelapa Dara secara konsisten selama 8 minggu dapat meningkatkan sensitiviti insulin yang setrusnya membantu mengawal kandungan gula dalam darah.

 

Malah VCO yang terdiri dari dari Medium-Chain Trigeliceride adalah pengganti gula yang sangat baik dalam membekalkan tenaga kepada badan. MCT menghasilkan tenaga yang sangat pantas dan ianya tidak mengganggu atau meningkatkan kandungan glukos di dalam darah.

 

APA KATA PAKAR?

“Minyak Kelapa Dara bersifat anti virus, anti bakteria, anti kulat dan anti parasit semulajadi yang mengawal pelbagai penyakit”

Dr Bruce Fife

Certified Nutritionist and Doctor of Naturophatic MEDICINE, USA

“Anda boleh meningkatkan tahap ketones pada sel-sel otak yang akan membantu memperkuatkan otot-otot perut dengan mengamalkan minyak kelapa dara”

David Perlmutter

M.D., F.A.C.N., America's Brain-Health Expert, Board-Certified Neurologist

“Minyak kelapa membantu mengelakkan dari masalah obesiti, meningkatkan tahap imuniti, melindungi dari bakteria, virus dan fungus disamping memastikan jantung yang sihat”

Dr. Vermen M. Verallo Rowell

American Fellow Dermatologist, Author & Medical Researcher

NUTRIEN UTAMA MORINGA OLEIFERA

Pada 2017, Ecology of Food and Nutrition menerbitkan dalam jurnalnya yang mendapati bahawa Moringa mengandungi –

  • Vitamin C yang 7 kali lebih banyak dari buah Oren
  • Vitamin A yang 4 kali lebih banyak dari Lobak
  • Kalsium yang 4 kali lebih banyak dari Susu Lembu
  • Potassium yang 3 kali lebih banyak dari Pisang

Ianya juga mengandungi Quercetin yang kaya dengan Anti-Oksida sebagai pertahan tubuh serta Asid Klorogenic yang dapat menstabilkan kesan gula dalam darah.

Jurnal Phytochemistry pula mendapati Moringa mengandungi “Isothiocyanates” yang berpotensi meningkatkan ketahanan tubuh terhadap kanser, mengurangkan tekanan darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung serta strok.

 

D'Aura spoon with capsules fish oil omega 3 fatty acids close up min scaled

OMEGA 3

Moringa mengandungi 10 kali Omega 3 lebih banyak dari Ikan Salmon. Omega 3 yang bersifat Anti-Keradangan sangat baik dalam mengurangkan dan mengatasi masalah sakit sendi seperti Arthritis dan lutut.

 

D'Aura quercetin 3d

QUERCETIN

Quercetin merupakan ejen anti-oksida yang berkuasa untuk membantu menurunkan serta menstabilkan tekanan darah. Pengambilan secara konsisten selama 3 bulan akan memberikan hasil yang ketara.

D'Aura wwang 040522 100 scaled

ASID KLOROGENIK

Asid Klorogenik sangat membantu dalam menstabilkan kandungan gula/glukos di dalam darah. Kajian mendapati dengan menambah 50g Moringa Oleifera ke dalam diet pemakanan mampu mengurangkan kenaikan gula dalam darah sehingga 21%.

 

D'Aura petri dish

ISOTHIOCYANATES

Isothiocyanates yang berpotensi meningkatkan ketahanan tubuh terhadap kanser, mengurangkan tekanan darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung serta strok.

MORINGA SANGAT BAIK KEPADA MEREKA YANG ADA MASALAH BERIKUT :-

MENINGKATKAN KESIHATAN TULANG

Moringa adalah sumber Kalsium dan Fosforus yang baik. Kedua ini adalah Nutrien yang sangat baik dalam meningkatkan kekuatan, struktur serta Integriti tulang kita. 

MENGURANGKAN KESAKITAN SENDI DAN KEBAS-KEBAS

Moringa juga mengandungi Asid Lemak Omega 3 yang bersifat anti-keradangan. Pengambilan suplimen Omega 3 sangat baik dalam membantu mengurangkan keradangan sendi dan juga lutut. 

MENINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN

Bagi mereka yang tiada sebarang masalah kesihatan sangat digalakkan untuk mengamalkan suplimen berasaskan Moringa kerana ianya mengandungi Isothiocyanates yang sangat penting dalam dalam meningkat sistem pertahanan badan. Ianya dapat membantu mencegah penyakit berbahaya seperti kanser, darah tinggi mahupun penyakit jantung.

MENURUNKAN KADAR GULA DALAM DARAH

Berita baik buat pesakit Diabetis, Moringa kaya mengandungi Asid Klorogenik yang sangat berkuasa untuk menurunkan serta menstabilkan kandungan gula/glukos dalam darah. Fakta ini dibuktikan melalui pelbagai kajian yang dibuat. Dengan menambah 50g Moringa ke dalam diet pemakanan anda ianya mampu mengurangkan kenaikan gula dalam darah sehingga 21%

MENURUNKAN DAN MENSTABILKAN TEKANAN DARAH TINGGI

Kandungan Quercetin di dalam Moringa merupakan ejen Anti-Oksida yang penting kepada sistem peredaran darah kita. Ianya berkuasa menurunkan serta menstabilkan tekanan darah.

 

APA KATA PAKAR?

“Moringa kaya dengan pelbagai nutrien penting untuk manusia. Ianya mengandungi 7x Potassium berbanding Pisang, 2x Protein dan 4x  Kalsium berbanding susu, 7x Vitamin C berbanding Oren dan 25x Iron berbanding bayam”

Dr Eric Berg DC

Certified Nutritionist and Doctor of Naturophatic MEDICINE, USA

“Moringa mempunyai Kesan Anti-Diabetic disebabkan kandungan Quercetin, Asid Klorogenik serta Isothiocyanates-nya. Pengambilan 7g sehari mampu menurunkan kadar gula dalam darah sehingga 13.5%”

Dr Joseph Mercola

Nutrionist, University of Illinois, Urbana-Champaign (BS)

“Moringa telah digunakan sebagai ubatan traditional berkurun lamanya  di seluruh dunia. Ianya membantu mereka yang mempunyai masalah seperti anemia, anxiety, ashtma, darah tinggi, masalah sendi serta pelbagai lagi masalah kesihatan”

Assoc. Prof. Ir. Dr. Yus Aniza Yusof

Department of Process and Food Engineering, Faculty of Engineering, Universiti Putra Malaysia

D'Aura LP HAFRIZ DIABETIS

APA KATA PENGGUNA?

D'Aura 1
D'Aura 2
D'Aura 6
D'Aura 5
D'Aura 4
D'Aura 3