D'Aura ibu dan anak

KEMBALIKAN KESIHATAN & KECANTIKAN SETELAH MENIMANG CAHAYA MATA BERSAMA D’AURA

Setelah 9 bulan berbadan dua maka bermulalah pelbagai perubahan dari aspek fizikal dan juga aspek biologi yang akan anda alami. Apabila tiba saat kelahiran bayi yang tercinta, perubahan yang anda alami semasa tempoh mengandung tidak semestinya akan kembali ke keadaan asal. Perubahan-perubahan ini mungkin akan memberi kesan negatif kepada anda sekiranya ianya tidak dijaga dengan betul.

PERMASALAHAN YANG SERING DIALAMI OLEH IBU-IBU SETELAH MELAHIRKAN ANAK ADALAH :

D'Aura Mengurangkan Stretch Marks

STRECHMARK DAN KEGUGURAN RAMBUT

Penurunan berat setelah melahirkan anak boleh menimbulkan parut stretch mark pada kulit. Disamping itu perubahan pada hormon badan menyebabkan rambut mudah gugur. Ini merupakan suatu masalah yang tidak dapat dielakkan oleh majoriti ibu-ibu sehingga ianya mampu memberi kesan yang negatif kepada psikologi

D'Aura Bentan 1

ANTIBODI LEMAH DAN MUDAH TERDEDAH KEPADA PENYAKIT

Selepas melahirkan anak, ibu-ibu akan mengalami kekurangan zat besi dalam darah yang akan mengakibatkan anemia. Keadaan ini jika tidak dijaga akan mendedahkan ibu-ibu kepada pelbagai jenis kuman dan bakteria disebabkan antibodi yang lemah. Kesan dari dari faktor-faktor ini akan mengakibatkan Ibu-Ibu mula berasa lebih letih, mengalami masalah sakit kepala disamping muka bertambah pucat dan semakin mudah jatuh sakit.

D'Aura Untitled design 1

MASALAH SEMBELIT

Perubahan pada hormon ibu-ibu setelah melahirkan anak memberi kesan kepada sistem penghadaman yang mungkin menyebabkan timbulnya  masalah sembelit. Maka ini akan memberi kesan yang negatif kepada diet permakanan harian anda.

D'Aura Badan Senang Gemuk

BADAN MUDAH GEMUK

Mengekalkan kecantikan wajah dan tubuh selepas melalui proses kehamilan dengan faktor usia yang semakin meningkat bukan satu perkara mudah dan ia antara cabaran terbesar bagi setiap wanita terutama sekali dengan perubahan hormon.

OLEH ITU APAKAH LANGKAH-LANGKAH YANG PERLU DIAMBIL UNTUK MENGATASI MASALAH-MASALAH TERSEBUT?

Pendekatan yang mudah untuk mengatasi masalah ini ialah mengamalkan dua perkara berikut:

D'Aura Softgel Piqa

MENGAMBIL D'AURA SOFTGEL

2 biji setiap hari 30 minit sebelum makan sebanyak 2 kali sehari (pagi & malam) untuk menyelesaikan masalah dalaman anda

D'Aura 2 3

MENYAPU D'AURA AVCO

Dua kali sehari (pagi dan malam) pada anggota badan yang berkenaan untuk menyelesaikan masalah luaran anda

KENAPA ANDA PERLU MENGAMALKAN PRODUK-PRODUK D’AURA MINYAK KELAPA DARA?

D'Aura MCFA 3

MEDIUM CHAIN FATTY ACID (MCFA)

Minyak kelapa dara mengandungi MCFA dimana ianya adalah asid lemak yang sangat istimewa dan sangat mudah diuraikan menjadi tenaga tambahan untuk anda menjalankan aktiviti harian tanpa rasa letih dan lesu. Pangambilan suplemen harian D’Aura softgel mampu menghasilkan tenaga tersebut dan mengelakkan dari makan yang berlebihan.

D'Aura MCFA 5

ANTI-OKSIDA

Kaya dengan kandungan Anti-Oksida untuk menstabilkan sel kulit dan memelihara kelembapan dan tekstur kulit dari kesan Radikal Bebas dan masalah Dermatologi. Pengamalan menyapu D’Aura AVCO pada kulit mampu menganjalkan semula kulit dan menghilangkan strechmark selepas melahirkan anak.

Selain dari menganjalkan kulit, D”Aura AVCO membantu memelihara rambut kembali sihat dengan menguatkan akar rambut dan memelihara rambut dari bercabang.

Dengan kecantikan luaran yang terpelihara maka ianya akan memberi impak positif kepada isu kemurungan yang dihadapi oleh ibu-ibu kerana kini ibu-ibu kembali lebih yakin kepada penampilan diri.

D'Aura HDL

HIGH DENSITY LIPO-PROTEIN (HDL)

HDL merangsang penghasilan Nitric Oxide yang mencuci dinding saluran darah & mengelakkan masalah sakit jantung. Pengaliran darah yang sempurna memastikan zat-zat dan nutrien sampai ke anggota badan yang memerlukan. Maka secara tak langsung permakanan harian dari segi kuantiti dan frekuansi lebih teratur. Oleh itu D’Aura Sofgel amat sesuai untuk membantu mengawal masalah berat badan.

D'Aura anti

ASID LAURIK

Nutrien yang bersifat Anti-Microbial, Anti-Fungal dan Anti-Viral yang baik untuk meningkatkan imuniti badan dan melindugi sistem pencernaan. Maka pengambilan D’Aura Softgel amat membantu untuk mengelakkan dari pemasalahan sembelit pada ibu-ibu setelah bersalin.

APA KATA PAKAR?

Pengamalan minyak kelapa untuk menghilangkan kesan stretch mark telah lama diamalkan dengan berkesan oleh nenek moyang kita, cuma sekarang ramai kaum wanita mula menyedari kebaikan kegunaannya

Dr Sabiha Anjum

MBBS, DGO, Member of Royal Collage of Obstetricians & Gynecologists, London

Pengamalan minyak kelapa untuk menghilangkan kesan stretch mark telah lama diamalkan dengan berkesan oleh nenek moyang kita, cuma sekarang ramai kaum wanita mula menyedari kebaikan kegunaannya

Dr Vermen M Verallo

American Fellow Dermatologist, Author & Medical Researcher

TESTIMONI PENGGUNA

Saya hanya dapat rehat dua minggu pertama selepas bersalin, lepas itu terpaksa buat sendiri kerja rumah kerana tidak ada orang tolong. Suami pergi kerja dan bila balik beliau penat.

Nasib baik saya mengambil D’Aura Softgel untuk mengekalkan tahap tenaga mengurus keluarga.

NURADILLAH

Ibu Anak 4, Puchong

Setelah melahirkan puteri saya yang pertama, Alhamdulillah saya dapat mengembalikan berat badan saya ketahap asal. Disamping itu stretch mark saya pun makin hilang. Petua yang saya amalkan ialah mengambil D’Aura Softgel sebelum sarapan dan menyapu D’Aura AVCO pada kulit saya setiap hari

NUR FAZILA

Ibu Anak 1, Petaling Jaya