Kehamilan

Produk-produk D’Aura dirumuskan khas untuk membantu mommies yang sedang hamil dengan kandungannya. Penekanan kepada pengunaan minyak kelapa dara yang berkualiti tinggi pada produk-produk D’Aura adalah kerana khasiat semulajadi yang terkandung didalamnya amat baik disamping faedahnya yang memberi impak yang positif kepada mommies dan bayi.

FAEDAH MINYAK KELAPA DARA D’AURA UNTUK IBU HAMIL

1.Meningkatkan kadar Hemoglobin (HB)

Kebiasaanya kadar HB Rendah boleh mengakibatkan mommies mudah berasa penat, sakit kepala dan sesak nafas.  Oleh itu pengamalan minyak kelapa dara mempunyai kandungan zat besi yang boleh membantu menstabilkan HB Rendah disamping gula dalam darah untuk mengelakkan kencing manis.

2.Sumber Tenaga Tambahan

Disamping itu minyak kelapa dara juga mengandungi lemak permakanan yang dikategorikan sebagai  ‘Medium-chain triglycerides’ (MCTs) yang mana ianya akan terus ke organ hati untuk menghasilkan ‘Ketones’ yang merupakan sumber tenaga tambahan disamping mengurangkan ‘Morning Sickness’ dan meningkatkan daya tumpuan untuk ibu hamil.

3.Meningkatkan Imun Sistem

Minyak Kelapa Dara mengandungi asid lauric, asid caprylic dan monolaurin yang mampu meningkatkan imun sistem ibu dan kandungan disamping membunuh patogen yang memudaratkan seperti bakteria dan virus.

4.Memudakan Proses Persalinan

Minyak Kelapa Dara boleh digunakan juga sebagai minyak urutan perineum pada hujung kehamilan, bermula dari usia kandungan 35 minggu sehingga hari bersalin, ia dapat mengurangkan risiko koyak semasa ibu meneran. Selain itu juga, Minyak Kelapa boleh melembuatkan pembukaan servkis sebelum berlakunya kontraksi.

5.Meningkatkan Pengeluaran Susu Berkualiti

Asid laurik adalah sangat penting dalam menghasilkan susu ibuberkualiti tinggi dan ianya meningkatkan pengeluaran susu ketika dan selepas hamil. Bayi yang sihat memerlukan susu ibu yang sihat dalam perkembangan dan pertumbuhan mereka.

6.Mengurangkan Stretch Marks

Minyak Kelapa Dara mudah meresap dan kaya dengan anti-oksidan yang boleh meningkatkan kelembapan, keanjalan kulit dan merawat stretch mark.

PEMILIHAN PRODUK-PRODUK D’AURA UNTUK IBU HAMIL

Produk-produk MINYAK KELAPA DARA D’AURA yang sesuai digunakan untuk ibu-ibu hamil adalah:

1.Sebelum dan selepas melahirkan anak:

2.Selepas melahirkan anak:

 • D’AURA SET BERPANTANG

NOTA:

1.Produk-produk D’AURA yang diambil semasa hamil boleh juga dijadikan suplemen selepas melahirkan anak

2.Bagi pengguna yang tidak mampu menelan minyak kelapa dara dalam bentuk cecair boleh digantikan dengan D’AURA SOFT GEL

3.D’AURA LIQUID PREMIUM dan D’AURA VCO GOLD boleh diminum dan disapu kepada kulit

4.Kaedah permakanan MINYAK KELAPA D’AURA ialah:

 • Untuk cecair, telan 2 sudu besar sebanyak 2 kali sehari selepas makan (Atau boleh dicampur kepada makanan atau minuman)
 • Untuk softgel, telan 2 softgel sebanyak 2 kali sehari selepas makan

KATA PAKAR

“Pendekatan diet berasakan minyak kelapa dara amat bagus kerana ianya kaya dengan fibre, sodium, potassium, calcium dan magnesium unuk mengelakan dari anaemia, jangkitan urinary tract dan permasalahan morning sickness dan kaki yang bengkak”
D'Aura Picture1
Dr Sabiha Anjum
MBBS, DGO – Obstetrician & Gynaecologist Associate Consultant Depy of Obstetrics Athreya Hospital, Bengaluru
“Anda boleh meningkatkan tahap ketones pada sel-sel otak yang akan membantu memperkuatkan otot-otot perut dengan mengamalkan minyak kelapa dara”
D'Aura Picture2
David Perlmutter
M.D., F.A.C.N. - America's Brain-Health Expert, Board-Certified Neurologist, #1 New York Times Best-Selling Author, Fellow of the American College of Nutrition, and Expert in the Human Microbiome
“Minyak kelapa dara mampu menghilangkan strech mark disamping mengembalikan seri pada kulit dalam masa yang singkat”
D'Aura Picture3
Debra Rose Wilson
PhD, MSN, RN, IBCLC, AHN-BC, CHT - Herbal Medicine, Complementary and Alternative Medicine

TESTIMONI

Play Video
D'Aura dauralogo white

KESAN TIDAK BERPANTANG

 • KETIDAKSEIMBANGAN HORMON YANG KRONIK
 • BADAN MASUK ANGIN DAN SENGAL-SENGAL
 • PUCAT DAN MUDAH LESU
 • MENGALAMI SAKIT BENTAN
 • BADAN SENANG GEMUK
 • CEPAT MARAH & BEREMOSI

PENGENALAN SET BERSALIN D’AURA

Set Bersalin DAura diformulasikan dengan penekanan kepada tiga komponen utama dalam tempoh berpantang untuk mengembalikan tahap kesihatan yang diinginkan dimana ianya terdiri dari:

Membaiki kesihatan DALAMAN

Organ-organ dalaman kebiasaanya akan terkesan selepas bersalin dimana luka, otot-otat dan saraf akan kendur serta tidak bermaya. Disamping itu organ-organ dalaman juga akan terdedah kepada kuman dan bakteria jika tidak dibersih dengan betul. Maka pemilihan ramuan-ramuan semulajadi seperti daun citrus, tepung beras, halia, kunyit, buah pala dan minyak cengkih yang dijadikan tapel untuk memperkuatkan dan menganjalkan oto-otot perut untuk mengembalikan tahap kesihatan dalaman yang kendur dan lemah. Manakala gabungan astrak kacip fatimah, epal, camellia dan kunyit akan memastikan kebersihan yang terpelihara pada bahagian intim.

Mengembalikan sifat LUARAN

Antara pemasalahan selepas bersalin ialah kulit menjadi kasar, bentuk badan akan berubah dan kesan regangan kulit adalah amat jelas. Oleh itu dengan mengunakan sabun herba dan menyapu minyak kelapa dara pada permukaan kulit, kesan-kesan regangan akan hilang disamping kulit menjadi lembut dan licin. Disamping itu pengunaan krim lembut dan alami puting akan memelihara puting untuk memudahkan penyusuan bayi.

Mengimbangkan tahap EMOSI

Sebagai ibu yang baru bersalin, perasaan rimas dan tidak selesa memang tidak dapat dielakkan semasa tempoh berpantang. Oleh itu dengan adanya produk semburan menenangkan & menyegarkan, ibu-ibu akan rasa lebih tenang disamping mengembalikan kesegaran yang diinginkan. Pengunaan Minyak urutan bayi juga akan memelihara kulitnya disamping bertindak sebagai aromaterpi.

D'Aura DAura Set Berpantang Back Flyer

KENAPA ANDA PERLU MEMILIH SET BERPANTANG D'AURA?

 1. Produk-produk D’Aura seperti Minyak Kelapa Dara Gold dan Softgel telah terbukti berkesan untuk penjagaan kesihatan ibu-ibu hamil serta kandungan mereka dimana ianya telah terjual lebih 1,000,000 unit sejak mula memasuki pasaran pada 2012.
 2. Untuk memastikan kesinambungan kepada produk-produk semulajadi D’Aura untuk penjagaan ibu-ibu hamil maka diilhamkan pula set berpantang D’Aura sebagai produk penjagaan susulan untuk ibu yang baru bersalin dan juga bayinya.
 3. Pemilihan produk-produk untuk set berpantang D’Aura dipilih berasaskan:
  • Pengalaman D’Aura selama 8 tahun dalam memahami keperluan segmen ibu hamil.
  • Keupayaanya untuk melengkapkan khasiat produk-produk D’Aura yang digunakan semasa hamil untuk memberi faedah yang paling maksima dari segi luaran dan dalaman kepada ibu berpantang dan bayi.
Play Video

MANAFAAT SET BERPANTANG D'AURA

 1. Selamat digunakan kerana hanya mengunakan bahan-bahan yang semulajadi dan diperakui Kementerian Kesihatan
 2. Produk-produk set berpantang mengunakan Minyak Kelapa Dara D’Aura sebagai bahan asas kepada penghasilan produk-produk tersebut. Minyak Kelapa Dara D’Aura berqualiti tinggi kerana dihasilkan di kilang sendiri.
 3. Tidak mengunakan bahan pewarna, pengawet dan perisa tiruan.
 4. Penghasilan produk dari kilang yang dikategorikan sebagai Amalan Pengilangan Baik (GMP)
 5. Mudah digunakan dengan persediaan pengunaan yang minima.
 6. Pada kos mampu milik (Value for Money)
 7. Penekanan kajian saitifik dalam menghasilkan produk yang terbukti mujarab dengan ramuan herba tradisional telah lama digunakan.
D'Aura gmp halal kkm

PENGUNAAN RAMUAN HERBA SEMULAJADI UNTUK MEMASTIKAN KEBERKESANANNYA

7 JENIS PRODUK TERKANDUNG DALAM SET BERPANTANG:

1.HERBAL WARMING BODY SOAP (SABUN HERBA PEMANAS BADAN) 100G
Bauan segar dari serbuk halia dan rasa hangat dari minyak Wintergeen diadun dengan ramuan herba semula jadi untuk membantu memanaskan, melembapkan, dan melicinkan kulit.

2.INTIMATE MILD FEMININE WASH (PEMBERSIH INTIM WANITA) 150ML
Pencuci wanita yang ringan dan lembut dengan astrak kacip fatimah untuk menjaga kawasan intim agar bersih dan segar. pH yang rendah membuatkannya selamat digunakan disertakan keselesaan sensasi dingin sepanjang hari.

3.FIRMING & SMOOTH SKIN POWDER AFTER BATH (SERBUK ANJAL & CERAH- SELEPAS BERSALIN-TAPEL) 10G
Gabungan herba semulajadi diperkaya dengan daun citrus, tepung beras, halia, kunyit dan cengkih untuk memperkuatkan dan menganjalkan oto-otot perut untuk mengembalikan tahap kesihatan dalaman.

4.100% PURE VIRGIN COCONUT OIL (100% MINYAK KELAPA DARA TULEN) 70ML
Kandungan VCO asli mampu menegangkan dan mengurangkan kesan regangan kulit (strech mark). Formula semulajadi yang unik ini juga dicipta untuk memelihara kelembutan permukaan kulit.

5.SOFT & NATURAL NIPPLE CREAM (KRIM LEMBUT & ALAM UNTUK PUTING) 15G
Diperkaya dengan Minyak Selasih dan Buah Adas yang dapat membantu melembut, memelihara dan menenangkan puting yang kasar dan kering untuk ibu-ibu yang menyusui.

6.BABY MASSAGE OIL (MINYAK URUTAN BAYI) 50ML
Membantu menghaluskan dan melembutkan kulit bayi dengan kandungan minyak eucalyptus, kelapa, jojoba, peppermint dan sunflower. Nikmati momen terindah ini untuk menjalin ikatan mesra dengan bayi anda.

7.CALMING & REFRESHING SPRAY (SEMBURAN MENENANGKAN & MENYEGARKAN) 70ML
Formulasi perumusan yang menakjubkan terdiri dari  Air Bunga Ros, Buah Citrus ditambah dengan campuran Minyak Pati Bunga Kenanga dan Jasmin untuk membantu menenangkan dan menyegarkan kulit