D'Aura DAura kehamilan

KEHAMILAN

Produk-produk D’Aura dirumuskan khas untuk membantu mommies yang sedang hamil dengan kandungannya. Penekanan kepada pengunaan minyak kelapa dara yang berkualiti tinggi pada produk-produk D’Aura adalah kerana khasiat semulajadi yang terkandung didalamnya amat baik disamping faedahnya yang memberi impak yang positif kepada mommies dan bayi.

FAEDAH MINYAK KELAPA DARA D’AURA UNTUK IBU HAMIL

D'Aura Meningkatkan kadar Hemoglobin HB

Meningkatkan kadar Hemoglobin (HB)

Kebiasaanya kadar HB Rendah boleh mengakibatkan mommies mudah berasa penat, sakit kepala dan sesak nafas.  Oleh itu pengamalan minyak kelapa dara mempunyai kandungan zat besi yang boleh membantu menstabilkan HB Rendah disamping gula dalam darah untuk mengelakkan kencing manis.

D'Aura Sumber tenaga

Sumber Tenaga Tambahan

Disamping itu minyak kelapa dara juga mengandungi lemak permakanan yang dikategorikan sebagai  ‘Medium-chain triglycerides’ (MCTs) yang mana ianya akan terus ke organ hati untuk menghasilkan ‘Ketones’ yang merupakan sumber tenaga tambahan disamping mengurangkan ‘Morning Sickness’ dan meningkatkan daya tumpuan untuk ibu hamil.

D'Aura Meningkatkan Imun Sistem

Meningkatkan Imun Sistem

Minyak Kelapa Dara mengandungi asid lauric, asid caprylic dan monolaurin yang mampu meningkatkan imun sistem ibu dan kandungan disamping membunuh patogen yang memudaratkan seperti bakteria dan virus.

D'Aura Memudahkan Proses Bersalin

Memudahkan Proses Bersalin

Minyak Kelapa Dara boleh digunakan juga sebagai minyak urutan perineum pada hujung kehamilan, bermula dari usia kandungan 35 minggu sehingga hari bersalin, ia dapat mengurangkan risiko koyak semasa ibu meneran. Selain itu juga, Minyak Kelapa boleh melembutkan pembukaan serviks sebelum berlakunya kontraksi.

D'Aura Meningkatkan Pengeluaran Susu Berkualiti

Meningkatkan Pengeluaran Susu Berkualiti

Asid laurik adalah sangat penting dalam menghasilkan susu ibuberkualiti tinggi dan ianya meningkatkan pengeluaran susu ketika dan selepas hamil. Bayi yang sihat memerlukan susu ibu yang sihat dalam perkembangan dan pertumbuhan mereka.

D'Aura Mengurangkan Stretch Marks

Mengurangkan Stretch Marks

Minyak Kelapa Dara mudah meresap dan kaya dengan anti-oksidan yang boleh meningkatkan kelembapan, keanjalan kulit dan merawat stretch mark.

FAEDAH KANDUNGAN RASBERI KEPADA IBU HAMIL

D'Aura RB download
  • Antosianin mengawal gula dalam darah dan memperlahankan perkembangan penyakit (mencegah Kanser) melalui peningkatan perembesan insulin
  • Luatien Zeaxantin mampu menjaga kesihatan dan melindungi mata dari sebarang penyakit
  • Kaya dengan kalsium, dan protein dimana kandungan-kandungan nutrisi dan sebatian ini bagus untuk mengekalkan kekuatan tulang 
  • Kaya dengan Vitamin C, B, E, K dan serat yang bertindak sebagai Antioksidan disamping membantu perkembangan dan fungsi jantung, otot dan sistem pembekuan darah.

LAIN-LAIN KHASIAT DAN KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA

MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH MORNING SICKNESS & ALAHAN

Asid Lauric di dalam VCO membantu menyeimbangkan Hormon yg menyebabkan Alahan. Ianya juga membantu melawan bakteria jahat di dalam usus dan menyihatkan usus anda.

MENGAWAL MASALAH KENCING MANIS

Ibu Hamil yang ada masalah Kencing Manis perlu mengawal kemasukan Gula dan Glukos dalam badan. Tanpa Glukos/Gula ibu hamil akan merasa cepat letih kerana Gula dalam darah tidak dapat bertukar kepada tenaga. Asid Lemak di dalam VCO membantu ibu hamil mendapat tenaga tanpa perlu bergantung pada gula. Secara tidak langsung Kadar Gula dalam darah dapat dikurangkan.

MENGURANGKAN RISIKO KEMATIAN PERINATAL

Mengambil VCO pada Trimester Ketiga membantu mengurangkan risiko kematian Perinatal sehingga lebih 50%

TIADA LAGI MASALAH SEMBELIT

Ibu hamil mudah dapat masalah Sembelit lagi-lagi jika ada consume Ubat Klinik Iron/Zincofer. Asid Lauric membantu melawan bakteria di dalam Usus dan membantu menyihatkan sistem penghadaman.

MERAWAT MASALAH KEPUTIHAN

Ibu hamil mudah mendapat masalah keputihan akibat dari perubahan Hormon. VCO yang bersifat Anti-Microbial dan Anti-Fungal membantu mengurangkan kesan Keputihan lebih-lebih lagi semasa pregnant.

PEMILIHAN PRODUK-PRODUK D’AURA UNTUK IBU HAMIL

Produk-produk MINYAK KELAPA DARA D’AURA yang sesuai digunakan untuk ibu-ibu hamil adalah:

D'Aura 2

VCO Rasberri

D'Aura 1

EVCO GOLD

D'Aura Botol Kotak Liquid Premium ASLI

LIQUID PREMIUM

SOALAN YANG SERING DITANYA (FAQ)

BAGAIMANA CARA PENGAMBILAN MINYAK KELAPA DARA D'AURA?

Ambil 1 hingga 2 sudu besar sebanyak 2 kali sehari selepas makan.

Anda boleh mulakan dengan 1 sudu sahaja dahulu setiap pengambilan di awal kehamilan.

Bemula bulan ke-7 kehamilan, anda boleh mula mengambil 2 sudu besar setiap pengambilan sehingga bersalin.

BAGAIMANA JIKA SAYA ADA MASALAH NAK TELAN MINYAK KELAPA DARA?

Ada sesetengah mommy ada masalah nak telan VCO jenis cecair ni. Namun tak perlu risau kerana anda boleh cuba cara ni.

Campurkan 1 atau 2 sudu VCO ke dalam air suam dan bancuh bersama dengan susu, milo, jus buah atau kopi juga tiada masalah.

Cara ini tidak mengganggu atau merosakkan nutrien di dalam Minyak Kelapa Dara D’Aura.

BOLEH DI SAPU PADA KULIT?

Minyak Kelapa Dara D’Aura, Liquid Premium dan eVCO Gold adalah 100% Organik tanpa ditambah dengan mana-mana bahan lain.

Ianya 100% selamat untuk ditelan begitu sahaja.

Malah tiada masalah untuk disapu terus pada kulit termasuklah kulit muka. Kandungan Vitamin E di dalam Minyak Kelapa Dara D’Aura sangat baik untuk kesihatan kulit.

Mommy boleh menggunakan Minyak Kelapa Dara D’Aura untuk mengurangkan kesan Strech Mark dengan menyapu pada kawasan yang dikehendaki dengan kerap.

BOLEHKAH DIAMALKAN SEMASA BERPANTANG?

Ya tiada masalah. Ibu boleh ambil VCO semasa berpantang untuk mendapat tenaga tambahan.

Malah VCO membantu menambah Khasiat Susu Ibu yang seterusnya sangat baik dalam menaikkan sistem imun bayi anda.

D'Aura ACara Penggunaan VCO Gold 1024x1024 copy

APA KATA PENGGUNA MINYAK KELAPA DARA D’AURA?

D'Aura 1
D'Aura 2
D'Aura 3
D'Aura 4

APA PULA KATA PAKAR?

“Pendekatan diet berasaskan minyak kelapa dara amat bagus kerana ianya kaya dengan fiber, sodium, potassium, calcium dan magnesium unuk mengelakan dari anaemia, jangkitan urinary tract dan permasalahan morning sickness dan kaki yang bengkak”

Dr Sabiha Anjum

MBBS, DGO, Obstetrician & Gynaecologist Associate Consultant Depy of Obstetrics Athreya Hospital, Bengaluru

“Anda boleh meningkatkan tahap ketones pada sel-sel otak yang akan membantu memperkuatkan otot-otot perut dengan mengamalkan minyak kelapa dara”

David Perlmutter

M.D., F.A.C.N., America's Brain-Health Expert, Board-Certified Neurologist, #1 New York Times Best-Selling Author, Fellow of the American College of Nutrition, and Expert in the Human Microbiome

“Minyak kelapa dara kaya dengan Asid Laurik yang terkenal dengan sifatnya yang Anti-Microbial, Anti-Fungal serta Anti-Viral.

Penggunaan Minyak Kelapa Dara di akhir kehamilan sedikit sebanyak membantu memudahkan proses bersalin”

Dr Siti Esah Bahari

MBBS (MALAYSIA), MRCOG (UK), Obstetrics & Gynaecology, KPJ Selangor Specialist Hospital